Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
WAT IS AMLA POEDER EN IS HET GEZOND?

WAT IS AMLA POEDER EN IS HET GEZOND?

Oct 03, 2023Marieke Bergsma

AMLA POEDER GEBRUIKEN? WAT IS AMLA POEDER EN IS HET GEZOND?

Amla komt eigenlijk uit het Hindi en betekent Indiase kruisbes of Indian gooseberry), een vrucht van een boom die in India als heilig wordt beschouwd. Deze boom komt dan ook van oorsprong voor in India, Pakistan en China. Gemalen Amla poeder is verkrijgbaar als voedingssupplement maar wist je dat amla poeder ook één van de oudste natuurlijke haar conditioners is? Lees hieronder meer over waarom Amla gezond is en waarom Indiase vrouwen Amla al eeuwen gebruiken voor sterk en glanzend haar.

Als supplement geeft amla poeder een boost aan vitamine C. Vele malen meer dan de gemiddelde citrusvrucht. In combinatie met het ellaginezuur in de vrucht maakt dit Amla tot een superkrachtige anti-oxydant. Door gebruik van Amla Poeder, help je de natuur een handje door je afweersysteem te ondersteunen.

 

Amla poeder

IS AMLA GEZOND?

Jazeker is Amla gezond! Amla bessen bevatten bijna zes keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Om een echte vitamineboost te krijgen, doe je er dus goed aan om Amla Poeder te gebruiken. Naast het hoge vitamine C gehalte, bevat het poeder ook veel andere gezonde, natuurlijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten, vezels en mineralen. Deze kleine bes is dus een grote krachtpatser!

AMLA POEDER VOOR JE HAAR?

Iedereen weet dat de vrouwen in India vaak gezegend zijn met sterk en lang glanzend haar. Haarverzorging zit dan ook diep geworteld in de cultuur. Amla poeder is één van de vele natuurlijke bronnen die nog steeds gebruikt worden om de hoofdhuid en het haar in optimale conditie te houden. Je kunt Amla Haarpoeder gebruiken als shampoo en als masker. Het resultaat is zacht en schoon haar. En bij regelmatig gebruik ondersteunt het bovendien de natuurlijke haargroei. Dichter bij de natuur kun je met je verzorging niet komen!

 

TIPS OM AMLA POEDER TE GEBRUIKEN

ALS SUPPLEMENT

Allereerst: “Hoe smaakt Amla Poeder?”. Amla is een soort kruisbes en smaakt dus ook wat zuur. Meng je het met yoghurt, dan krijg je een heerlijk frisse smaak. Maar ook met water, jus d’orange of smoothies en shakes is Amla goed te combineren. Ook in Indiase gerechten kun je Amla Poeder heerlijk verwerken. Let er wel op dat je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet overschrijdt. Wil je liever geen poeder gebruiken, maar toch al het goede van Amla binnenkrijgen? Dan zijn er ook Amla Capsules te verkrijgen, die je eenvoudig in kunt nemen met wat water.

VOOR JE HAAR

Voor het gebruik van Amla zijn er zoveel recepten als voor het bakken van bananenbrood, veel dus. Ben je nog niet bekend met Ampla? Meng het dan alleen met water tot de dikte van een kwark. Zo heb je de meest pure vorm en kun je goed zien wat het voor je haar doet. Je verdeelt het over het hele haar en de hoofdhuid. Laat voor minimaal 30 minuten inwerken en spoel daarna uit. Was en/of condition zoals gewoonlijk. Wil je meer variëren? Meng het poeder dan met castorolie of kokosolie als masker. Let wel op: als je geblondeerd of zeer licht haar hebt kan Amla poeder een hele lichte waas achterlaten. Amla poeder is dus voornamelijk geschikt vanaf middenblond haar.

AMLA POEDER KOPEN

In de supermarkt ben je het vast nooit tegengekomen, dus je vraagt je misschien af: ”Waar kan ik Amla Poeder kopen?”. Net als ongelooflijk veel andere Superfoods kun je Amla Poeder bestellen bij Supernaturals.nl. Naast het poeder, kun je in de webshop ook Amla Capsules kopen. Dus wil je liever geen poeder gebruiken, dan is dit een uitstekend alternatief om toch lekker veel vitamine C binnen te krijgen. Naast Amla producten vind je bijvoorbeeld ook supplementen met Goji bessen, Acai bessen, Acerola kersen en Cranberries. Het proberen waard!

More articles