Nigella Sativa

Nigella Sativa ook bekend als black cumin of zwarte komijn, is een plant uit het Midden-Oosten die al duizenden jaren wordt gebruikt voor schoonheid en gezondheid. Je komt Nigella Sativa meestal tegen als product in de vorm van olie ook zwarte zaad olie genoemd.  Deze kun je gebruiken als aanvulling van een gezonde maaltijd, of voor je huid als schoonheidsolie. Nigella Sativa olie bevat de omega vetzuren 6 en 9 én vitamine E. Met name het vetzuur omega 6 is belangrijk voor je lichaam, omdat je dit zelf niet kunt aanmaken. Voor je huid geeft de olie bescherming en hydratatie, waardoor het een effectieve mooimaker is. Hier ontdek je waarom Nigella Sativa olie de moeite waard is in je badkamer en in de keuken.
WAAR KOMT NIGELLA SATIVA VANDAAN?

Nigella Sativa is de Latijnse naam voor de nootmuskaatbloem en wordt ook wel zwarte komijn bloem genoemd, die groeit in het Midden-Oosten en Azie. Je kunt Nigella Sativa onder meer tegenkomen in Syrië en Egypte. De zaadjes van deze plant worden al duizenden jaren gebruikt voor smaak, gezondheid en schoonheid.Nigella Sativa zaad is zwart van kleur en is ook bekend als black seed of black cumin seed. Nog bekender van Nigella Sativa, is de olie die uit de zaden gewonnen wordt. Nigella Sativa olie is namelijk rijk aan omega 6, omega 9 en vitamine E (antioxidant). Deze eigenschappen maken de olie erg geliefd als voedingssupplement en huidverzorging. Om alle werkzame stoffen te behouden, worden de zaadjes koud geperst om de olie te winnen. Je komt Nigella Sativa ook veel tegen onder de namen black seed oil, black cumin oil, habba sawda (Arabisch), zwarte komijn of Schwartzkümmel. Nigella Sativa Olie bestaat al duizenden jaren en werd zelfs gevonden in het graf van Tutanchamon.

NIGELLA SATIVA: ZWARTE ZAAD EN ZWARTE ZAAD OLIE

Nigella Sativa is wereldwijd beroemd om haar zaden en de olie. In Europa is het vooral de zwarte zaad olie die bekend is. Deze kun je gebruiken in je maaltijd, als supplement (capsules) of als cosmetica voor een mooie huid en mooi, glanzend haar. Omdat de olie je poriën niet verstopt en vitamine E bevat, is ze geschikt voor elk huidtype. De zaadjes van Nigella Sativa zijn vooral bekend als smaakmaker in allerlei gerechten. Liefhebbers noemen het een ‘pittige versie’ van oregano. Je kunt het bijvoorbeeld tegenkomen in Turks brood. Je kunt er ook curry’s, rijst, salade, kip, brood en groenten mee op smaak brengen.

WAT IS DE WERKING VAN NIGELLA SATIVA OLIE VOOR DE HUID?

Nigella Sativa is een olie met voordelen voor elk huidtype. Het hydrateert, maar verstopt de poriën niet. De olie valt onder de ‘drogende’ huidoliën. Drogende oliën laten geen vette of afsluitende laag achter op je huid. Daarom kunnen ook mensen met een vette of onrustige huid de olie gebruiken voor reiniging en verzorging. De onverzadigde vetzuren in Nigella Sativa olie hydrateren je huid en houden haar zacht en soepel. Antioxidant vitamine E helpt je huid herstellen van externe invloeden en beschermt haar tegen vrije radicalen. Zo behoudt je huid haar gezonde glow. Daarnaast bevat Nigella Sativa zink. Dit mineraal houdt je huid sterk en gezond. Je kunt nigella olie gebruiken als aanvulling op je dagverzorging en nachtverzorging, of om je gezicht te reinigen (oil cleansing). Het is daarnaast een geschikte olie om toe te voegen in je badwater, zodat je huid meteen gehydrateerd wordt.

> Meer over zwarte komijnolie voor je huid

 

De voordelen van Zwarte zaad olie voor  haar en hoofdhuid.

Black seed oil of zwarte zaad olie kan naast gebruik voor de huid ook zeer goed werken voor het haar en hoofdhuid. Zo is de olie zeer geschikt om de talgproductie weer in evenwicht te brengen en roos te verwijderen. Zo kunt u een paar druppels olie op de hoofdhuid aanbrengen en laat u deze 20 minuten tot 1 uur intrekken voordat u shampoo gebruikt. Het wordt aanbevolen deze behandeling niet meer dan 2 keer per maand aan te brengen. Voor uw haar kunt u ook een voedend oliebad maken door niet meer dan een eetlepel olie in het haar te masseren en een nacht te laten intrekken, houdt er rekening mee dat de olie kan afgeven. Deze behandeling is aan te raden 1 keer per maand te doen. BAARD Om roos te reinigen en te verwijderen: breng een paar druppels olie aan op de baard en huid. Verdeel en masseer met vingertoppen met cirkelvormige bewegingen om de olie goed door te laten dringen. Voer deze behandeling 1 tot 2 keer per week uit.

> Meer over zwarte komijnolie voor je haar

 

WAAROM IS NIGELLA SATIVA OLIE GEZOND IN JE MAALTIJD?

De belangrijkste werkzame stoffen in Nigella Sativa olie zijn omega 6, omega 9, zink, en tocopherol ofwel vitamine E. Vooral het omega 6 vetzuur is een belangrijke voedingsstof. Je lichaam maakt dit vetzuur namelijk niet zelf aan. Daarom halen we het uit voeding, zoals vlees, vis en plantaardige oliën zoals zonnebloemolie en Black seed oil. Omega 9 vetzuren zijn evenals belangrijk, maar bij een gevarieerde voeding maakt je lichaam deze zelf al aan. Nigella Sativa bevat ook het antioxidant vitamine E. Vitamine E is belangrijk voor je spieren, weefsels, je weerstand en een gezonde huid.

WAAR KUN JE NIGELLA SATIVA OLIE KOPEN

Nigella Sativa of Zwarte Komijn  is een echte klassieker op het gebied van gezondheid en verzorging. Bij MySupernaturals.com kun je verschillende Nigella Sativa producten kopen voor huid, haar en ondersteuning van je gezondheid. We verkopen Nigella Sativa van verschillende merken, waarbij je de keuze hebt tussen losse olie of capsules. Een voordeel van losse olie is dat je deze ook voor je huid kunt gebruiken. De Black cumin of zwarte komijnolie van  onze merken is de Nigella Sativa biologisch geteeld. Voeg Nigella Sativa toe in je maaltijd of gebruik de olie als verzorging vooBekijk hier onze Nigella Sativa collectie:r een zijdezachte, gehydrateerde huid en gezond en glanzend haar!

Bekijk hier onze Nigella Sativa collectie: