Aleppo Zeep

Olijfolie is de basis van Aleppozeep , de beroemde zeep uit Syrië samen met laurierbesolie. Veel liefhebbers van natuurlijke verzorging zweren bij deze sulfaatvrije, plantaardige zeep. Aleppo zeep is vrij van synthetische ingrediënten en heeft een aangename, klassieke geur. De milde zeep is geschikt voor jong en oud. Je kunt Aleppo zeep onder meer gebruiken voor het reinigen van je huid, haar en baard. Aleppozeep komt in verschillende vormen: vaste zeep, vloeibare zeep of aleppo shampoo. Onze favoriet is de aleppo zeep van Najel. Najel maakt de traditionele aleppozeep in heerlijke geuren, voor verschillende huidtypes. Ontdek hier welke voordelen aleppozeep heeft en waarvoor je ‘m kunt gebruiken!

WAT IS ALEPPO ZEEP EN HOE WORDT HET GEMAAKT?
Aleppo Zeep is de oudste zeep ter wereld. Door zijn veelzijdigheid en de kwaliteiten wordt Aleppo Zeep ook wel ‘de koning onder de zepen’ genoemd. Zoals de naam al zegt, komt de zeep oorspronkelijk uit de Syrische stad Aleppo. Daar wordt het al duizenden jaren op traditionele wijze geproduceerd, waarbij de ingrediënten en de werkwijze nog altijd hetzelfde zijn! Een echte klassieker dus. Aleppo Zeep heeft koudgeperste biologischee olijfolie en laurierolie als basis. Om hier zeep van te maken, wordt er loog gebruikt (natriumhydroxide). Loog zorgt ervoor dat de zeep zijn vaste vorm krijgt. De loog en de olie worden dusdanig verhit, dat ze hard worden en ‘verzepen’ Vervolgens wordt de Aleppo Zeep in blokken gegoten. Elk blokje krijgt een opdruk van het logo van de zeepmaker, bijvoorbeeld Najel. Omdat aleppo zeep zo populair is, wordt er inmiddels ook vloeibare Aleppo Zeep en Aleppo Zeep shampoo gemaakt. Dit is dezelfde zeep en even mild, maar dan vloeibaar!

WAT ZIJN DE INGREDIËNTEN VAN ALEPPO ZEEP?

Aleppo Zeep bevat in de basis altijd olijfolie en laurierbesolie (laurel). De olijfolie verzorgt, terwijl de laurierbesolie een reinigende werking heeft. Naarmate de Aleppo Zeep meer laurierolie bevat, zal hij sterker reinigen. Mensen met een vette huid hebben baat bij een groter percentage laurierolie in de zeep. Andere ingrediënten die je in Aleppo Zeep kunt tegenkomen zijn:

  • honing
  • damascusroos
  • kamillewater
  • actieve houtskool
  • jasmijn
  • cactusvijgolie
  • arganolie

Deze ingrediënten zorgen voor geur en extra verzorging. Aleppo Zeep met jasmijn kun je ook tegenkomen onder de naam aleppozeep tadé, Najel verkoopt al deze  fijne varianten. Aleppo Zeep bevat geen chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. 

Of je vloeibare Aleppo Zeep of vaste Aleppo Zeep koopt, hangt grotendeels af van je eigen voorkeur. De twee hebben dezelfde basisingrediënten. Een voordeel van de vloeibare aleppo soap is dat je deze makkelijk kunt doseren. Daarnaast heb je geen apart plekje of zeepbakje nodig. De vaste Aleppo Zeep heeft ook voordelen. Zo kun je de vaste zeep makkelijk mee op reis nemen, waar je hem eigenlijk overal voor kunt gebruiken: als doucheproduct, als tandpasta én als scheerzeep. Je kunt er zelfs je kleding mee wassen! Overigens is het ook mogelijk om vaste Aleppo Zeep vloeibaar te maken: hiervoor rasp je stukken van de vaste zeep, die je oplost in kokend water.

HOE WERKT ALEPPO ZEEP MET LAURIER VOOR JE HUID?

Aleppozeep heeft olijfolie en laurierbesolie als basis. Hierbij zorgt de olijfolie voor voeding van je huid, terwijl de laurierbesolie onzuiverheden tegengaat en kalmeert. Hoe hoger het percentage laurierolie, hoe sterker de zeep reinigt. Iemand met een droge of gevoelige huid kan het beste douchen met een laag percentage laurier (0-5%). Iemand met een vette huid heeft baat bij een hoger percentage laurierbesolie, zoals Aleppo Zeep 20% of Aleppo Zeep 40%. Hoe meer laurierbesolie Aleppo Zeep bevat, hoe duurder de zeep. Je kunt de zeep op verschillende manieren voor je huid gebruiken, waarbij gebruik onder de douche of in bad het bekendst is. Je kunt de zeep ook op deze manieren gebruiken:

  • Scheerzeep voor mannen en vrouwen
  • Grondige reiniging van je gezicht
  • Verwijderen van verf op de huid

Heb je een gevoelige huid? Probeer dan eerst een ongeparfumeerde aleppozeep.

HOE KUN JE MET ALEPPOZEEP JE GEZICHT REINIGEN?

Je kunt Aleppo Zeep goed gebruiken om je gezicht grondig te reinigen. Je zult merken dat je huid na reinigen met Aleppo Zeep fris en zacht aanvoelt. Heb je een stukje vaste Aleppo Zeep? Dan kun je het beste met een vochtig wattenschijfje over je stuk zeep wrijven. Een kleine hoeveelheid is genoeg voor je gezicht. Aleppozeep verwijdert grondig al je make-up en vervuiling van buiten. Hou er wel rekening mee dat aleppozeep de eigenschappen van een zeep heeft: het reinigt grondig en werkt ontvettend. Voor veel huidtypes is dagelijks gebruik daarom wat teveel. Een nadeel van Aleppo Zeep is dat het kan prikken in je ogen. Voor het verwijderen van oog make-up kun je beter een ander product gebruiken.

WAAROM IS ALEPPOZEEP GOED VOOR JE HAAR?

 Een blok zeep als shampoo voor je haar? Dat klinkt misschien gek, maar je zult versteld staan van het resultaat! Om mooi, schoon en glanzend haar te krijgen heb je echt geen shampoos met synthetische toevoegingen nodig. De meeste shampoos bevatten schadelijke stoffen als siliconen, parabenen en conserveermiddelen. Deze stoffen zorgen er onder andere voor dat de shampoo flink gaat schuimen. Dat klinkt fijn, maar is eigenlijk ontzettend slecht voor je haar! Iedere keer dat je je haren wast, wordt er een laagje rond je haren gevormd. Hierdoor wordt het haar afgesloten. Het lijkt wel even of je haar er gezond uitziet, maar na verloop van tijd zal je haar juist futloos worden en beschadigen. Aleppo Zeep is een natuurlijk product en bevat dus geen chemische toevoegingen. Het reinigt en verzorgt je haar, zonder het te beschadigen. Maar wat maakt Aleppo Zeep nu een goed alternatief voor een synthetische shampoo?

ALEPPO ZEEP BEVAT OLIJFOLIE

Olijfolie reinigt de hoofdhuid en het haar intensief. Daarnaast heeft het ook een zeer voedende werking. Je haar en hoofdhuid worden gehydrateerd en worden weer gezond en fris. Je haar voelt na het wassen weer heerlijk zacht en glad aan.

ALEPPO ZEEP BEVAT LAURIEROLIE

Laurierbesolie heeft een antibacteriële werking. Heb je een onrustige hoofdhuid? Dan zorgt de laurierolie in Aleppo Zeep ervoor dat je hoofdhuid weer tot rust komt en dus minder geïrriteerd zal zijn. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, waardoor je haar niet snel beschadigd raakt. Door de desinfecterende en tegelijk ook verzorgende werking van laurierolie ziet je haar er gezond en fris uit!

WERKING ALEPPO ZEEP VOOR JE HAAR

Aleppo Zeep reinigt en verzorgt je hoofdhuid intensief. Aangezien Aleppo Zeep een natuurlijk product is, bevat het geen toegevoegde schuimversterkers en kan dus minder schuimen. Ook kan het zijn dat je haar tijdens en net na het wassen hierdoor wat stugger aanvoelt. Dat is misschien even wennen, maar echt gezonder voor je haar! Je haar is echt wel schoon geworden en zal even later weer zacht aanvoelen. Als natuurlijke conditioner kun je na het wassen eventueel nog spoelen met appelazijn. Dit zorgt ervoor dat de hoofdhuid weer in balans gebracht wordt, eventuele zeepresten verwijderd worden en het haar een mooie glans krijgt. Neem 1 deel azijn op 8 delen water, laat het 1 tot 3 minuten inwerken en spoel daarna zorgvuldig uit met schoon water. Wil je liever geen blok zeep gebruiken om je haren mee te wassen? Kies dan voor één van de speciale Aleppo shampoos voor normaal haar, droog haar of vet haar. Deze bestaan voor bijna 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

 Omdat aleppo zeep geen sulfaten bevat, kun je er op een veilige manier je haren mee wassen. Sulfaten zorgen dat douche – en haarproducten lekker schuimen maar ze zijn niet nodig voor het reinigen.

Aan het wassen met vaste Aleppo Zeep hangen ook wat nadelen en helaas kan de zeep ervoor zorgen dat je hoofdhuid uitdroogt en je haren hun natuurlijke beschermlaagje verliezen. Aleppo Zeep bevat geen chemische toevoegingen, maar reinigt door middel van laurierolie en andere natuurlijke ingrediënten. De ervaring van Aleppo Zeep liefhebbers is dat pure Aleppo Zeep sterk reinigt, maar je haar ook wat droog of stroef kan maken. Het stroeve gevoel trekt weg zodra je haar opdroogt. Met conditioner of appelazijn kun je je haar alvast zachter maken. Hou er rekening mee dat reinigen met een zeep voor sommige haartypes minder geschikt is. Als een milder product je voorkeur heeft, kun je beter voor een aleppozeep shampoo kiezen. Deze heeft dezelfde voordelen voor je haar als de vaste zeep (sulfaatvrij, olijfolie), maar is milder en maakt je haar meteen makkelijker doorkambaar.

Najel heeft een hele fijne Aleppo Zeep Shampoo. Je kan kiezen tussen shampoo voor normaal, droog en vet haar. Bekijk ook eens het haar masker die Najel net aan het assortiment heeft toegevoegd.

ALEPPO ZEEP VOOR JE BAARD: HOE GEBRUIK JE HET?

Je kunt Aleppo Zeep op twee manieren gebruiken voor je baard: als baard – en facewash én als scheerschuim! Hoe langer je baard wordt, hoe meer verzorging hij nodig heeft. Aleppo Zeep reinigt je baard en je gezicht grondig, zonder agressieve bestanddelen. Belangrijk, want op de huid onder je baard kunnen er wat makkelijker onzuiverheden ontstaan naarmate het haar langer wordt. Je kunt Aleppo Zeep ook gebruiken als scheerschuim: breng wat aleppozeep aan met je scheerkwast en scheren maar. Na het scheren spoel je je huid af zoals je gewend bent. De castor olie van Najel is zeer fijn om na het scheren aan te brengen om de huid te verzachten.

HOE KUN JE MET ALEPPO ZEEP VLEKKEN VERWIJDEREN?

Wist je dat je met Aleppo Zeep vlekken kunt verwijderen? Hiervoor heb je de pure, 100% olijfolie aleppozeep nodig. Maak het textiel vochtig met lauwwarm water, en wrijf erin met de zeep. Laat de zeep een kwartiertje intrekken, of bij hardnekkige vlekken enkele uren. Daarna spoel je je kledingstuk uit, of stop je het in de wasmachine zoals je gewend bent. Dit is een handige oplossing voor als je chemische vlekkenmiddelen niet prettig vindt, óf voor op reis. Leuk om te weten: je kunt aleppo soap ook gebruiken om verfresten op je huid op een milde manier te verwijderen!

Kwaliteit Aleppo Zeep
Aleppo Zeep heeft veel bijzondere eigenschappen. Het is een doeltreffende en unieke zeep, mits het de échte Aleppozeep betreft. Alleen dan ben je ervan verzekerd dat het gaat om een pure zeep met uitsluitend natuurlijke ingrediënten die een positieve invloed op huid en haar heeft. De kwaliteit en werking van Aleppo Zeep is afhankelijk van de ingrediënten. Zijn er niet-natuurlijke ingrediënten toegevoegd, dan zal de heilzame kracht van de zeep verloren gaan. De positieve werking van Aleppo Zeep zit namelijk in de uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De huid wordt zo niet aangetast door chemische toevoegingen en kan op een milde manier gereinigd en verzorgd worden.

DE ÉCHTE ALEPPO ZEEP
Echte Aleppo zeep komt uit Syrië en wordt met de hand vervaardigd op authentieke wijze. De meest belangrijke ingrediënten, olijfolie en laurierbesolie, worden geperst uit de olijven en bessen van bomen en struiken. De olijfolie die gebruikt wordt, is afkomstig van koude persing, hetgeen ervoor zorgt dat zoveel mogelijk gunstige eigenschappen behouden blijven. Dit in tegenstelling tot meervoudige hete persingen, waardoor heilzame werkingen verdwijnen.
Bij échte Aleppo Zeep worden er alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt en er komen verder geen chemische toevoegingen aan te pas. Let dus goed op de ingrediënten en samenstelling als je Aleppo zeep gaat kopen. Bespaar je huid en kies voor de echte, natuurlijke Aleppo zeep die in onze webshop te verkrijgen is.

ZEEP UIT ALEPPO, SYRIË
Oorspronkelijk komt Aleppo zeep uit Aleppo, Syrië. Al meer dan 3000 jaar wordt hier deze zeep gemaakt op basis van olijfolie en laurierbesolie. Nog steeds wordt door de fabrikant van onze Aleppo zeep vastgehouden aan de traditionele methoden om de zeep te vervaardigen. Deze methoden respecteren het milieu en zijn afgeleid van de schoonheidsbehandelingen van Oosterse vrouwen in de oudheid.

 

WAAR KUN JE ALEPPOZEEP KOPEN?

Aleppo Zeep is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud. Bij MySupernaturals vind je een mooie collectie aleppozeep van ons favoriete Frans/Syrisch merk Najel. Je kunt kiezen uit verschillende percentages laurierolie en heerlijke geuren. Je vindt in het assortiment van Najel zowel vaste als vloeibare aleppo zepen. Daarnaast heb je de keuze in diverse aleppo shampoo varianten voor elk haartype. Aleppo Zeep is zeer veelzijdig voor huid, haar en baard. Ontdek snel deze natuurlijke zeep, waarmee je zelfs vlekken uit kleding kunt verwijderen!

 

Bekijk hier onze aleppo zeep collectie: