Castorolie/Jamaïcan Black Castor Oil

Jamaican Black Castor Oil, ofwel Jamaicaanse donkere castorlie wordt vooral geroemd om de natuurlijke, herstellende eigenschappen voor het haar. Alle soorten castorolie zijn van nature afkomstig van de ricinusplant en worden al duizenden jaren in huid- en haarverzorging gebruikt. Oorspronkelijk komt de ricinusplant, die trouwens ook vaak wonderplant genoemd wordt, uit Afrika. Vanuit daar is de plant tijdens de slavenhandel in het Caribisch gebied terecht gekomen. Hier is de plant vervolgens op traditionele wijze gekweekt en geoogst en wordt er tot op dit moment black castoroil van gemaakt. Naast de black castoroil, wordt uit de wonderplant ook koudgeperste castorolie gemaakt.

De Jamaicaanse castorolie biedt vooral voordelen voor mensen wiens hoofdhuid of haar schilferig en droog is geworden. Dit kan veroorzaakt zijn door verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld door milieuverontreinigende stoffen, door het regelmatig gebruik van een stijltang of föhn of zelfs door het gebruik van bepaalde shampoos of haarbehandelingen. Castorolie is rijk aan omega 9 en dit zorgt voor een diepe hydratatie van de hoofdhuid, waardoor uitdroging en jeuk voorkomen wordt. De hydraterende werking draagt er ook aan bij dat beschadigde haarpunten hersteld worden, waardoor het haar weer zo gezond, sterk en vol mogelijk kan groeien.

HOE WORDT CASTOROLIE GEMAAKT?

Jamaican black castoroil wordt gewonnen uit castorbonen. Deze worden op traditionele wijze geroosterd, gemaald en gekookt, waarna de olie uit de bonen geperst kan worden. Door het roosteren van de castorbonen wordt de kleur van de olie donker. Hier ligt ook het verschil met de lichte, koudgeperste castorolie, waarbij de bonen alleen geperst worden en niet geroosterd.

HET VERSCHIL TUSSEN DONKERE EN LICHTE CASTOROLIE

Zowel de donkere als de lichte, koudgeperste castorolie bevat veel vitamines en voedingsstoffen. Het komt dus eigenlijk neer op je persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen wordt aangenomen dat de Jamaican Black Castor Oil vooral gunstige werkingen heeft voor je haar, vanwege het asgehalte. Lichte, koudgeperste castorolie is dan weer voornamelijk verzorgend voor je huid. Beide soorten castorolie bevatten ook ricinolzuur. Dit is een vetzuur dat een gevoelige huid helpt te kalmeren. Aangezien een hoog asgehalte een hogere pH betekent, kan de donkere castorolie helpen om de poriën van je huid (en hoofdhuid) te openen, te zuiveren en te hydrateren.

Personen met krullend haar hebben al een gedeeltelijk open haarzakje, maar toch kan het moeilijk zijn om het gehele haar (van wortel tot punt) te hydrateren, vanwege de gebogen haarstrengen. Het asgehalte in Jamaican Black Castor Oil kan door de pH-waarde op natuurlijke manier krullend haar herstellen en volledig hydrateren. Vaak wordt verondersteld dat de as in Jamaican Black Castor Oil een verdikkend effect heeft op de haarvezels en er een dun laagje om het haar wordt gevormd, waardoor er meer volume ontstaat.

JBCO GEBRUIKEN

De goede verzuren in Jamaicaanse castorolie, zijn voor veel mensen de reden om de olie te gebruiken om een gezonde haardos te bevorderen. Maar, castorolie kan nog voor veel meer dingen gebruikt worden. Enkele voorbeelden:

  • Droog haar en een droge hoofdhuid hydrateren
  • Als natuurlijke conditioner, ideaal voor krullend haar
  • Gespleten haarpunten en broze haarvezels herstellen voor een glanzend resultaat
  • De bloedcirculatie in de hoofdhuid stimuleren om haargroei te ondersteunen
  • De poriën openen bij gebruik als reinigende olie
  • De gezichtshuid hydrateren om lijntjes helpen te verfijnen
  • Een droge, gesprongen of beschadigde huid verzorgen
  • Als heerlijke massageolie
  • Als ontspannende badolie voor een soepele en diep gevoede huid
  • Wenkbrauwen en wimpers verzorgen, zodat ze voller en zachter lijken

Jamaicaanse castorolie kan rechtstreeks als vochtinbrengende olie op een droge huid aangebracht worden met een wattenschijfje. Ook kan het direct op handdoekdroog haar aangebracht worden om te fungeren als hydraterend haarmasker.

De olie is voor verschillende haartypen geschikt en is daardoor favoriet bij zowel mannen als vrouwen met natuurlijk gekruld of chemisch behandeld, gekleurd en restylet haar.

JAMAICAN BLACK CASTOR OIL KOPEN

Ben je op zoek naar de echte Jamaican Black Castor Oil, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je castorolieproducten van Tropicle Isle Living, Sunny Isle en Shea Moisture. Pure olie, maar ook combinaties en zelfs complete haarverzorgingsproducten om het je gemakkelijk te maken. Van shampoos en conditioners tot haarserums, ontklitters, badolie en zelfs baardolie!

Wij kopen onze producten speciaal in bij gespecialiseerde mensen, zodat wij de beste kwaliteit kunnen garanderen.

De meeste leveranciers produceren hun castorolieproducten op een Fairtrade, biologische en dierproefvrije manier met aandacht voor het milieu en zonder conserveermiddelen die slecht zijn voor huid en haar.

Ontdek zelf de goede eigenschappen van Jamaican Black Castor Oil!

Filter:

Availability
0 geselecteerd Herstel
Price
De hoogte prijs is €22,95 Herstel

10 producten