Arganolie bewaren - mysupernaturals

Arganolie bewaren

Jun 20, 2023Marieke Bergsma

ARGANOLIE BEWAREN

 

Goede arganolie is helaas niet goedkoop; de prijs wordt bepaald door het arbeidsintensieve vervaardigingproces en economische factoren. Bedenk dat je met een kwalitatieve (en dus duurdere) olie vaak heel lang toe kunt komen.

Arganolie houdbaarheidsdatum

HOUDBAARHEID VAN PURE ARGANOLIE

Om na aankoop de arganolie zo lang mogelijk goed te houden moet de olie zorgvuldig worden bewaard. Arganolie bevat de levensenergie van de onvolgroeide argan zaden en verdient een respectvolle behandeling!

 

Onder ideale omstandigheden kan arganolie direct na persing tot wel zes jaar goed blijven. Na botteling is de gemiddelde houdbaarheid van arganolie gemiddeld anderhalf tot twee jaar. Op al onze flesjes is de datum aangegeven tot wanneer de olie bij normaal bewaren minimaal houdbaar is. Bij zorgvuldig bewaren kun je de arganolie naar alle waarschijnlijkheid tot ver voorbij die datum gebruiken voordat deze ranzig wordt.

Vergeet niet dat arganolie een natuurproduct is. Stel de olie niet teveel bloot aan zonlicht, dit heeft een negatieve invloed op de houdbaarheid van arganolie. Het beste kun je de olie bewaren op een koele en donkere plaats.

HOUDBAARHEID ARGANOLIE MET ESOTERISCHE TOEVOEGINGEN

In ons assortiment vind je naast de pure arganolie ook diverse varianten waaraan werkzame en heerlijk geurende esoterische oliën zijn toegevoegd.

Kurk

Esoterische oliën zijn van nature vluchtig: ze verdampen niet alleen, maar onder invloed van lucht verdwijnen de lichtere moleculen het eerst, waardoor de samenstelling van de olie verandert. Om dit te voorkomen zijn onze flesjes voorzien van een goed sluitend doseerpompje met dop.

More articles