Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
DAT RUIKT LEKKER: ARGANOLIE EN ORANJEBLOESEM (NEROLI)

DAT RUIKT LEKKER: ARGANOLIE EN ORANJEBLOESEM (NEROLI)

Oct 18, 2023Marieke Bergsma

ARGANOLIE MET ORANJEBLOESEM

Op onze site leveren we naast de 100% pure biologische olie ook diverse Argan olie varianten met natuurlijke toevoegingen. Oranjebloesem wordt al erg lang en veelvuldig toegepast in cosmetica en bij aromatherapie.

In dit blog artikel bespreken we de bijzondere geur en werking van Oranjebloesem en de toevoeging aan onze biologische Marokkaanse Arganolie.

 

VERSCHILLENDE ESOTERISCHE OLIËN VAN DE SINAASAPPELBOOM

De Sinaasappelboom is een groenblijvende boom met glimmende donkergroene bladeren, heerlijk geurende witte bloemen en de welbekende oranje vruchten. Van deze elementen komen drie etherische oliën:

1. Oranjebloesem (ofwel Neroli) olie van de bloemen. De olie ruikt kruidig en tegelijk zoet met het duidelijke kenmerk van sinaasappel fruit.
2. Sinaasappel olie van de vruchten. Vergelijkbaar met andere citrusolien als citroen en mandarijn olie.
3. Petitgrain van de bladeren en twijgen. Deze olie bevat ongeveer dezelfde eigenschappen als oranjebloesem, maar is iets minder verfijnd.

GEBRUIK VAN ORANJEBLOESEM DOOR DE EEUWEN HEEN

Vanaf het begin van onze jaartelling staan sinaasappels al bekend als geneeskrachtig, echter pas in de 16e eeuw werden de natuurlijke positieve eigenschappen van oranjebloesem ontdekt. In Venetië werd oranjebloesem al gebruikt als anticepticum en koortswerend middel.

Oranjebloesem wordt ook wel Neroli genoemd, naar de Italiaanse prinses Anne Marie van Nerola, die deze olie graag als parfum droeg. Sindsdien is de olie is een gewilde grondstof voor cosmetica en parfum, niet alleen door de heerlijke geur maar ook vanwege de weldadige werking op een droge of gevoelige huid.

HEERLIJKE GEUR: ORANJEBLOESEM IN DE AROMATHERAPIE

Oranjebloesem ruikt heerlijk, maar dat is niet alles! Zowel vanuit de de traditionele als de moderne aromatherapie worden er diverse positieve invloeden aan de geur van oranjebloesem toegedicht:

- Heeft een gunstige werking op het sympathisch zenuwstelsel;
- Werkt kalmerend en bevordert een gezonde slaap;
- Verbetert de algehele stemming.

POSITIEVE EFFECTEN OP DE HUID IN COMBINATIE MET ARGANOLIE

Arganolie heeft een positieve werking op de huid. Dit wordt deels toegedicht aan de unieke samenstelling van Arganolie met het hoge gehalte vitamine E en de natuurlijke aanwezigheid van antioxidanten. Op deze website tref je verschillende artikelen die dieper ingaan op de achtergrond, werking en samenstelling van dit Marokkaanse goud.

Van oranjebloesem wordt ook verondersteld dat het een gunstig werkend effect op de huid heeft. In China maakt men reeds eeuwen gebruik van Neroli als ingrediënt voor cosmetica. Het vermindert de droogte en verbetert de elasticiteit van de huid, in het bijzonder bij een droge, gevoelige of oudere huid. Het kan een gunstig effect hebben op acne, littekens en striae.

ARGANOLIE MET ORANJEBLOESEM GEBRUIKEN

Los van het feit of je de olie gebruikt om zijn opwekkende en zinnenprikkelende geur of de natuurlijke werking op het lichaam, het is heerlijk om jezelf ermee te verwennen. Gun jezelf de luxe van een ontspannende massage, die weldadig is zowel door de aanraking als door de werking van oliën.

Je kunt de Argan olie ook toevoegen aan het badwater zodat je rustig wordt en heerlijk slaapt. Vier tot zes druppels is voldoende om de badkamer in geurende oranjebloesemdampen te hullen.

WAAR IS ARGANOLIE MET ORANJEBLOESEM TE KOOP?

In onze webshop vind je binnenkort een assortiment van Arganolieën met toevoeging van verschillende natuurlijke extracten van het merk Alepia.

More articles