Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
NIGELLA SATIVA OLIE - mysupernaturals

NIGELLA SATIVA OLIE

Sep 19, 2023Marieke Bergsma

ARGANOLIE EN NIGELLA OLIE

Arganolie en Nigella Olie blijken een onklopbaar duo. Argan olie onderscheidt zich door een natuurlijke ondersteunende werking en nigella olie bevat van nature de voor ons lichaam belangrijke vitaminen.

 

zwarte komijn zaad

Nigella olie komt oorspronkelijk uit Egypte en wordt daar traditioneel al meer dan 2500 jaar gebruikt. Er wordt gezegd dat er een fles Nigella olie is aangetroffen in de tombe van de Egyptische farao Toetankhamon waardoor de goudgele olie de bijnaam 'Farao olie' heeft gekregen. Ook worden er referenties in de bijbel (oude Testament - Isaiah 28:25-27) teruggevonden onder de naam Narduszaad.

Nigella olie wordt inmiddels ook in Azië en het Midden-Oosten gebruikt als voedingssupplement of huidtonic. In deze gebieden wordt de nigella olie ook wel black seed oil, habba sawda of nigella sativa olie genoemd.

 

NIGELLA OLIE KOMT UIT DE OASE VAN EGYPTE

De zaden zijn afkomstig van een eenjarig kruid dat in de winter wordt gepland, in het voorjaar bloeit en in de zomer wordt geoogst. Net als bij onze Arganolie wordt de Nigella Olie gewonnen met behulp van koude persing van deze black seeds. De eerste persing levert de meest zuivere olie en is geschikt voor menselijke consumptie.

GEBRUIK VAN NIGELLA OLIE ALS VOEDINGSSUPPLEMENT

De Black Seed olie is rijk aan onverzadigde vetzuren. Meer dan 80% van de olie bestaat uit deze voor het lichaam essentiële bouwstoffen. Daarnaast bevat Nigella olie calcium, ijzer, natrium, fosfor, zink, koper, vitaminen en sterolen. Het wordt regelmatig gebruikt als plantaardige vervanger van levertraan.

- Het ondersteunt de natuurlijke balans van het lichaam
- Bij uitwendig gebruik helpt Nigella olie de natuurlijke weerstand van de huid te versterken
- De olie is hypoallergeen, maar kan bij een enkeling toch reactie op de huid geven.

WAAR KUN JE NIGELLA OLIE KOPEN?

In onze Arganolie webshop verkopen we ook Nigella Olie van hoge kwaliteit. Op verzoek kunnen wij ook grotere flacons leveren, neem hiervoor graag contact met ons op.

More articles