Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
WAT IS DE KOUDE PERSING VAN ARGANOLIE? - mysupernaturals

WAT IS DE KOUDE PERSING VAN ARGANOLIE?

Sep 19, 2023Marieke Bergsma

WAT IS KOUDE PERSING VAN ARGANOLIE?

Er zijn verschillende productiemethoden voor het verkrijgen van Arganolie uit de arganzaden. Verhitting vergemakkelijkt de winning van olie, maar heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de olie. Al onze Arganolie wordt gewonnen met behulp van 'koude persing'.

VITAMINEN, MINERALEN EN VETZUREN

Hoewel ze erg goed zijn voor de huid, komen lang niet alle mineralen, vitaminen en essentiële vetzuren in koudgeperste plantaardige oliën uit op de gewenste plaats. Veel plantaardige oliën kunnen slecht door de huid doordringen, Arganolie is hierop een positieve uitzondering.

,Arganolie van goede kwaliteit heeft een optimale samenstelling: veel vitaminen E, rijk aan onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Bij regelmatig gebruik heeft deze een zeer gunstig effect op de huid.

 

KOUDE PERSING VAN ARGANOLIE

Het koud persen van Arganolie gebeurt bij een temperatuur van maximaal 60 graden Celsius. Koude persing helpt de oorspronkelijke voedingswaarde van de argan noten te behouden.

Oliën die niet koud geperst zijn, hebben vaak blootgestaan aan temperaturen van meer dan 200 graden Celsius en er zijn vaak oplosmiddelen gebruikt om winning te vergemakkelijken. De hoge temperatuur en chemische toevoegingen hebben een zeer negatieve invloed op de kwaliteit en werkzaamheid van de Arganolie.

AL ONZE ARGAN OLIE IS BIOLOGISCH EN KOUDGEPERST

Helaas zijn organische oliën zeldzaam. Het gebruik van pesticiden en kunstmest bij de verbouwing van de gewassen waarvan natuurlijke olie wordt gewonnen verlaagt hun concentratie van vitaminen en mineralen aanzienlijk.

In onze webshop verkopen wij pure Arganolie. Deze Argan olie is koudgeperst en voorzien van het Franse ECO certificaat dat afkomst en een biologische productie garandeert.

More articles