MANUKA MGO 400+
Na jaren van wetenschappelijk onderzoek naar het ‘magische ingrediënt' van Manuka honing hebben onderzoekers ontdekt dat het vooral gaat om de stof methylglyoxal (MGO). MGO vormt zich in de honing die wordt gemaakt van de nectar van de Manuka-bloesem. Het gehalte hiervan kan sterk wisselen en het is dan ook van belang dat elke batch wordt getest om de gradatie te kunnen bepalen.
HET PROCES
Na het winnen van de honing ondergaan alle vaten een ontvangstproces, waarbij visuele inspecties worden uitgevoerd, monsters worden genomen en de documentatie wordt gecontroleerd. Alles volgens de richtlijnen van het Nieuw-Zeelandse Ministry of Primary Industries (MPI). Hierbij wordt getest op o.a. het methylglyoxal- (MGO) en dihydroxyaceton(DHA)-gehalte. Maar ook op hydroxymethylfurfural (HMF), diastase, DNA-analyse van manuka pollen, vochtgehalte en microbiologische parameters. Als alles is voltooid, worden de honingvaten opgeslagen in de temperatuurgeregelde opslag van Manuka New Zealand. Ook de opgeslagen vaten worden regelmatig onderworpen aan steekproeven en testen om de kwaliteit van de honing te controleren en te waarborgen.
HET MGO GEHALTE
Manuka honing MGO 400+ is getest en gecertificeerd om TEN MINSTE 400mg methylglyoxal per kilogram honing te bevatten. Manuka New Zealand verkoopt daarnaast ook rauwe manuka honing met 100mg, 250mg of 550mg methylglyoxal per kilogram.0 producten
Er zijn momenteel geen producten in deze collectie.