Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
Arganolie, hoe gebruik ik het? - mysupernaturals

Arganolie, hoe gebruik ik het?

Sep 19, 2023Marieke Bergsma

HOE GEBRUIK IK ARGANOLIE?

Arganolie kan op verschillende lichaamsdelen gebruikt worden. Daarnaast is het ook geschikt voor elk huidtype en haarsoort zonder neveneffecten. Arganolie is een natuurlijke olie zonder kunstmatige toevoegingen. Dit maakt dat de olie dagelijks gebruikt kan worden voor verzorgende of herstellende doeleinden. Zo blijft het haar en de huid gezond en vitaal en lijdt het niet onder externe invloeden zoals uitlaatgassen, de zon en koude temperaturen.

Flesje Pure arganolie

ARGANOLIE VOOR DE HUID

De huid is het deel van het lichaam dat het meeste in contact komt met de buitenwereld, terwijl het de binnenkant beschermt. Omdat de huid zo belangrijk is, is een dagelijkse verzorging noodzakelijk. Dankzij de unieke samenstelling van arganolie blijft de vochtbalans dan op peil en blijft de huid veerkrachtig en gezond.

Bij het smeren van arganolie komt er een aangename geur vrij met nootachtige tinten. De olie is geschikt voor alle huidtypes. Aangeraden wordt om een droge huid rijkelijk te behandelen, terwijl een vette huid enkel 's nachts een behandeling vereist.

ARGANOLIE VOOR HET HAAR

Haar is een delicaat deel van het lichaam omdat het gemakkelijk beschadigd wordt. Het gebruik van een stijltang, uitlaatgassen of zelfs de zon zijn voldoende om het haar te beschadigen. Om te vermijden dat het haar dof wordt, kan het behandeld worden met arganolie. De essentiële vetzuren, vetzuren die het lichaam nodig heeft om te functioneren maar die niet door het lichaam aangemaakt kunnen worden, zorgen voor de natuurlijke bescherming. Om het haar optimaal te beschermen, smeert u het haar regelmatig in met arganolie als een masker. Daarna wacht u 20 minuten zodat de olie kan intrekken. Nadien spoelt u het haar alsof u shampoo gebruikt. Of u gebruikt een speciaal haarmasker met arganolie. Naast de behandelingen met arganolie wordt ook een shampoo met arganolie aangeraden. Zo zal uw haar terug glanzen en meer volume krijgen.

ARGANOLIE MASKER VOOR HET GEZICHT

Crèmes op basis van arganolie zijn het meest geschikt voor de dagelijkse verzorging van het gezicht. Eens per week kan u ook een masker aanbrengen. Zo wordt de huid gevoed en hersteld. Een masker aanbrengen is heel eenvoudig: U brengt de olie aan op het gezicht zodat het vijftien minuten kan intrekken. Wanneer u daarna de olie verwijdert met een wattenschijfje, zal uw huid weer soepel en verzorgd aanvoelen. U kunt ook kiezen om een speciaal arganolie gezichtsmasker te bestellen, extra voedend en reinigend. Naast het verzorgende aspect heeft arganolie ook een ontstekingsremmende functie. De olie vermindert puistjes en kalmeert een onrustige huid.

ARGANOLIE VOOR DE NAGELS

Door de nagels bloot te stellen aan water en bacteriën worden deze dof, de handen drogen uit en velletjes aan de nagelriemen ontstaan. Pijnlijke en onverzorgde handen zijn het resultaat. Arganolie kan helpen bij het verzorgen van nagels en handen. Smeer de handen regelmatig in om te hydrateren en de nagels te laten glanzen en te verstevigen. Om velletjes aan nagelriemen te vermijden kan de olie gebruikt worden door er de vingers en nagels mee te masseren. Zo kan de arganolie intrekken voor een maximaal resultaat. Gebruik nadien niet onmiddellijk nagellak om de werking van de olie niet te verstoren!

ARGANOLIE IN BAD

In plaats van een badolie met kunstmatige geurstoffen, kan arganolie gebruikt worden om te ontspannen in bad. Arganolie wordt gemaakt zonder kunstmatige geurstoffen en heeft een kenmerkende geur met nootachtige tinten. Ondanks het neutraal karakter heeft de olie een rustgevend effect. Een scheut arganolie is voldoende om te ontspannen en herboren uit bad te stappen. Naast het ontspannend effect wordt ook de huid en het haar gevoed. In de winter is er niets heerlijker dan een warm bad met arganolie! Er zijn in onze webshop ook flesjes arganolie met toegevoegde geurtjes te bestellen, zoals bijvoorbeeld arganolie met lavendel.

More articles