Werking Arganolie - mysupernaturals

Werking Arganolie

Sep 19, 2023Marieke Bergsma

WERKING ARGANOLIE

 

Al vanaf de 13e eeuw wordt er geschreven over de bijzondere werking van arganolie. Sinds de jaren '90 worden er ook werkelijk wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de samenstelling en voordelen van argan olie.

Arganolie voor je haar

Lees mee waarom het vooral de combinatie van werkzame stoffen is die arganolie zo effectief en vooral veelzijdig maakt!

HERSTEL DE NATUURLIJKE VOCHTBALANS MET ARGANOLIE!

Arganolie helpt het natuurlijke vochtgehalte in de huid te balanceren, waardoor de olie te gebruiken is bij ieder huidtype. Daarnaast biedt arganolie een ideale ondersteuning tegen invloeden van buitenaf.

Zo voedt, ondersteunt en beschermt Arganolie tegen kou en bijvoorbeeld tegen uitlaatgassen en nicotine. Dankzij zijn evenwichtige samenstelling is arganolie te gebruiken voor huid, haar, en nagels.

ARGAN OLIE BEVAT VITAMINE E EN CAROTEEN!

Vitamine E en caroteen zijn beiden antioxidanten. Vitamine E is een krachtig antioxidant die als bijkomend voordeel heeft dat het de herstellende werking van de huid te ondersteunt. Hierdoor wordt huidveroudering zichtbaar vertraagd. De bovenste huidlaag bevat collageen en elastine; deze zorgen voor de structuur en veerkracht van de huid. Invloeden van buitenaf kunnen deze elementen beschadigen, denk bijvoorbeeld aan roken en weersinvloeden. Rimpelvorming of een onzuivere huid als gevolg. Antioxidanten in het algemeen beschermen de huid tegen deze invloeden, vitamine E is één van de krachtigste biologische antioxidanten. Argan olie zit hier vol mee!

ESSENTIËLE VETZUREN IN ARGANOLIE

Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet zelf produceert, maar welke wel nodig zijn voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren moeten dus van buitenaf in het lichaam terechtkomen, bijvoorbeeld door het in te nemen of op te smeren. Vetzuren in argan olie worden 'essentieel' genoemd, omdat er tijdens onderzoek is gebleken dat het lichaam deze zelf niet kan aanmaken uit andere vetzuren, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft. Arganolie bevat veel essentiële vetzuren zoals bijvoorbeeld linolzuur (36,8%).

ARGANOLIE ONDERSTEUNT BIJ HUIDPROBLEMEN

Arganolie is zo bijzonder door zijn unieke samenstelling, en bewijst al eeuwen zijn verzorgende en helende kwaliteiten. De ondersteunende werking van argan olie bij de natuurlijke werking van de huid is onder andere te danken aan het koud persen van arganolie. Bij koud persen worden de pitten van de arganvrucht niet verwarmd, waardoor er zo min mogelijk voedingswaarden verloren gaan. Dit proces is echter wel een stuk kostbaarder dan warm persen, omdat er veel meer arganpitten nodig zijn voor het verkrijgen van dezelfde hoeveelheid argan olie. Daar heeft arganolie zijn bijnaam ‘Marokkaans goud’ aan te danken.

Bekijk onze pure, biologische en gecertificeerde arganolie's of één van onze andere arganolie producten in de webshop.

More articles