Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
BLACK SEED OIL BESTELLEN? HIER VOORDELIG BLACK SEED OLIE KOPEN!

BLACK SEED OIL BESTELLEN? HIER VOORDELIG BLACK SEED OLIE KOPEN!

Sep 29, 2023Marieke Bergsma
 

Wil je graag Black Seed Oil bestellen? Dan vind je het vast ook wel leuk om wat meer te weten te komen over het gebruik van deze olie eeuwen geleden. Want, Black Seed Oil en de goede eigenschappen van deze olie waren 3000 jaar geleden zelfs al bij de oude Egyptenaren bekend.

 

black seeds in pots

ER WAS EENS…

Black Seed Oil was duizenden jaren geleden zo belangrijk, dat het in de graven van overledenen werd meegegeven. In de tombe van de farao Toetanchamon is ook Zwart Zaad teruggevonden. Dit geeft wel aan hoe belangrijk dit zaad voor de Egyptenaren was! Vroeger beweerde men dat Zwart Zaad Olie vrijwel elke kwaal en elke ziekte kon genezen. Het werd dan ook overal voor gebruikt. Voor alle ziekten die men intern onder de leden had, maar ook voor alle huidziekten werd Black Seed Olie ingezet.

 

DE PLANT EN DE VERWERKING

Black Seed Oil komt oorspronkelijk ook uit Egypte en wordt gehaald uit de zaden van een prachtige bloem. Zodra deze bloem volgroeid is, gaan de zaadbollen open. Wanneer de witte zaadjes uit de zaadbollen met zonlicht in aanraking komen, worden ze zwart. Na de oogst worden de zaden gedroogd en met een oliemolen koud geperst. Op deze manier blijven de belangrijkste voedingsstoffen intact en behoudt de olie zijn kracht.

WAAR DIENT BLACK SEED OIL VOOR?

De geschiedenis van de olie en hoe de olie gemaakt wordt, zal je nu wel in grote lijnen duidelijk zijn. Maar waarvoor wordt Black Seed Oil gebruikt in deze tijd? Tegenwoordig wordt Black Seed Olie, ook wel Nigella Sativa Olie genoemd, vooral gezien als een supplement dat past bij een gezonde en fitte levensstijl. De smaak van de olie is een klein beetje bitter. Daarom is Black Seed Oil te bestellen in capsulevorm, maar natuurlijk ook gewoon te verkrijgen als vloeibare olie. Hoeveel ml Black Seed Oil per dag mag je innemen? Dat lees je in de informatie bij het product in onze webshop!

Black Seed Oil, waar is het te koop? In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan Black Seed Olie producten, van vloeibare olie in een 50 milliliter fles en 100 milliliter fles tot een literfles (gratis verzending), capsules én heerlijke zeep.

BLACK SEED OIL (NIGELLA SATIVA) KOPEN?

More articles