EEN TROPISCH GEVOEL MET CASTOR OLIE EN KOKOSOLIE

EEN TROPISCH GEVOEL MET CASTOR OLIE EN KOKOSOLIE

Oct 11, 2023Marieke Bergsma

De dagen worden korter, de avonden langer, je truien worden dikker en handschoenen en sjaal krijgen weer een vast plekje aan de kapstok. Eén ding is zeker, het is weer winter. Je dagritme en kleding pas je er op aan, maar geef je ook je lichaam de benodigde aandacht? Ook je huid en haar moeten zich langzaamaan gaan wapenen tegen het koude weer. Castor olie is één van de belangrijkste ingrediënten voor een fijn en verzorgd winterseizoen.

 

Castorolie met kokosnootolie

DE TROPISCHE ROOTS VAN CASTOR OIL

Alleen al de tropische afkomst van castor olie doet de winter minder koud lijken. Castor oil is namelijk afkomstig van de Ricinus Communis, bij ons bekend als de wonderboom. De wonderboom kan een indrukwekkende hoogte van wel 13 meter bereiken en heeft daaraan ook zijn bijzondere naam te danken. Deze castor olie boom, die zich het beste thuisvoelt in een tropisch klimaat, heeft vruchten die een beetje lijken op bonen.

De vruchten van de castorboom worden volgens een traditionele methode eerst geroosterd en vervolgens heel langzaam te verhit in water. Door dit proces komen er asresten mee, waar de olie zijn kleur maar vooral zijn voordelen aan te danken heeft. Vervolgens kan de jamaicaanse black castor oil, onder kenners ook wel JBCO genoemd, gewonnen worden door de olie eruit te onttrekken die boven komt drijven. En wij kunnen nu profiteren van deze oude traditie, gewoon vanuit onze hollandse badkamers. Zo haal je het tropische gevoel toch nog een beetje in huis!

 

WEG MET WINTERKWAALTJES

In de winter kan je huid vaak wel wat tropische ondersteuning in de vorm van black castor oil gebruiken. Je huid protesteert vaak een beetje tegen de kou, wind en regen en dat uit zich in schraalheid, jeuk en gevoeligheid. Je merkt dit bijvoorbeeld als je na een heerlijke wandeling in de frisse buitenlucht terug naar binnen gaat. Door het plotselinge temperatuurverschil kan je huid enorm gaan jeuken. Black castor oil met Kokos olie van Tropicle Isle Living helpt je huid zich te wapenen tegen dit soort winterkwaaltjes. Pure Castor olie is namelijk rijk aan Omega 9, een vetzuur dat het herstellend vermogen van de huid stimuleert en de gevoelige huid verzorgt.

CASTOR OIL VOOR HAAR EN HOOFDHUID

In de winter wordt ook je haar behoorlijk op de proef gesteld. Niet alleen door vrieskou en regen, maar bijvoorbeeld ook door de föhn die je tijdens een koude winter meestal toch iets vaker gebruikt dan in de warme zomermaanden. Wanneer je niet oppast moet je de winter door met een droge, pluizige en doffe haardos.

Met Black Castor Oil met Kokos olie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Als je je hoofdhuid een paar keer per week inmasseert met black castor oil en de tijd geeft om een nacht in te laten trekken, krijgen je hoofdhuid en haar de kans om de Omega 9 vetzuren hun werk te laten doen. Je zult zien dat je haar gaat én blijft glanzen en zelfs dikker aanvoelt. Je hoofdhuid wordt verlost van een trekkerig gevoel en voelt dankzij de castor oil weer heerlijk ontspannen aan. Je waant je bijna op één van de tropische locaties waar de castor olie vandaan komt.

Geef jezelf deze winter een tropisch en verzorgd gevoel met de castor oil van van Tropic Isle living. Met een ontspannen huid en prachtig glanzende haren met behulp van JBCO met Kokos olie is geen dag jou te koud.

More articles