HAARGROEI VERSNELLEN MET CASTOROLIE?

HAARGROEI VERSNELLEN MET CASTOROLIE?

Sep 29, 2023Marieke Bergsma

Castor olie, dat klinkt als een wonderlijke olie, toch? En dat is het eigenlijk ook wel. Castor olie wordt al eeuwenlang gebruikt en dan voornamelijk voor haar en bij verminderde haargroei. Maar wat maakt deze Castor olie nu zo goed voor je haar? En kan het inderdaad je haargroei versnellen?

 

CASTOR OLIE OF WONDEROLIE?

Castor olie is hetzelfde als Wonderolie en wordt ook weleens ricinusolie genoemd. Castor olie bestaat uit triglyceriden. De vetzuurketens daarvan, komen voor ongeveer 90% uit ricinolzuur. Er zitten ontzettend veel Omega 9 vetten in Castor olie, wat de olie zo voedend maakt. Vroeger werd de olie voornamelijk vanwege de medicinale werking gebruikt, maar tegenwoordig wordt de Castor olie vooral voor haar en haarverzorging gebruikt.

 

Haargroei met castorolie

CASTOR OLIE EN HAAR

Zoals hierboven al verteld, is wonderolie een zeer voedende olie. Dit maakt wonderolie een weldaad voor haar en hoofdhuid. De essentiële vetzuren zorgen ervoor dat de haren vanuit de wortels gevoed worden. Droog, pluizig en kroezend haar krijgt een boost en gaat er weer glanzend en gezond uitzien. Wonderolie draagt bij aan een goede conditie van het haar en ondersteunt de groei van sterker haar en maakt het voller. De hoofdhuid krijgt een goede reiniging van de wonderolie. Ook wordt de hoofdhuid intensief gevoed, waardoor droge schilfers verleden tijd zijn. Haar én hoofdhuid hebben dus baat bij het gebruik van de olie.

 

CASTOR OLIE VOOR HAARGROEI?

Veel mensen zweren bij het gebruik van Castor olie voor langer haar. Maar hoe werkt dat nu precies? Wisselende weeromstandigheden, haarbehandelingen of persoonlijke omstandigheden zijn allemaal van invloed op je haar, waardoor je haar beschadigd raakt en het niet de lengte bereikt die je zou willen.

Hoe kan Cator olie hier bij helpen? Eigenlijk is het vrij simpel: voor langer haar zijn er drie dingen heel belangrijk: 1) de hoofdhuid gezond houden, 2) je haar in optimale conditie houden en 3) Goede voeding. Zoals hierboven beschreven helpt Castor olie bij zowel de conditie van het haar als bij een gezonde hoofdhuid en stimuleert het zo de natuurlijke haargroei. Bovendien zorgt Castor olie ervoor dat je haar er weer glanzend en gezond uitziet.

 

Koudgeperste castorolie en black castor oil

CASTOR OLIE KOPEN VOOR LANGER HAAR

Bij Supernaturals vind je de beste Castor olie producten, rechtstreeks uit Jamaica. Pure Castor olie, maar ook met de toevoeging van bijvoorbeeld ontspannende lavendelolie, heerlijk geurende kokosolie, verkwikkende salie en extra verzorgende aloë vera. Deze producten zijn ideaal om een masker voor je haar te maken met Castor olie. Zo geef je je haar een geweldige boost. Dit bereik je ook door het gebruik van bijzondere Castor olie haarolie. Je kunt dan kiezen uit verschillende varianten, die ieder weer speciale, natuurlijke ingrediënten bevat, zoals nigella sativa en walnootolie, rode pimento of kokosolie, rozemarijn en vitamine E. Maar, er zijn ook speciale producten met Castor olie voor je haar die je dagelijks heel eenvoudig kunt gebruiken, zoals Castor olie shampoo en Castor olie conditioner. Probeer welke producten met Castor olie voor jouw haar het fijnst zijn en het beste resultaat opleveren. Je zult zien: eenmaal gewend aan de producten met Castor olie voor je haar, wil je niet meer anders!

More articles