Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
WAT MAAKT ARGANOLIE BIJZONDER?

WAT MAAKT ARGANOLIE BIJZONDER?

Nov 08, 2023Marieke Bergsma

Per maand wordt op internet zo’n 10.000 keer gezocht naar het product ‘Argan olie’, en dat is alleen al in Nederland. Over de populariteit van dit natuurlijke wondermiddel valt dus niet te twisten. Toch is het voor veel mensen nog een nieuw product, waarvan de voordelen nog niet altijd even duidelijk zijn. Bovendien is de toepassing ook nog eens erg divers. Zo kan de olie cosmetisch gebruikt worden, voor je haar en je huid, maar ook culinair. Hieronder gaan we kort in op de voordelen van de cosmetische toepassingen van de ‘Morrocan Oil’ voor je huid en haar.

 

argan olie voor huid en haar

NATUURLIJKE ANTI-AGE WERKING DOOR ANTIOXIDANTEN

Onderzoek heeft aangetoond dat Argan Olie uitzonderlijk veel vitamine E bevat. Vitamine is een natuurlijke antioxidant, die helpt in de strijd tegen de rimpels en huidveroudering. De olie is dus eigenlijk de natuurlijke variant van de cosmetische anti-age creme’s die vaak veel kunstmatige en chemische ingrediënten bevatten. Ook is de Argan Olie hydraterend en brengt het de vochthuishouding van je huid natuurlijk in balans.

Gebruik: Voor je huid kun je de olie gebruiken in een dagcrème of nachtcrème of je kunt de pure olie gebruiken. Door de olie direct na het wassen te gebruiken trekt het diep in de huid, waardoor je huid niet vettig aanvoelt.

 

BESCHERMING VAN HAAR EN HUID

Net als iedere andere strijd is niet alleen een goede strategische aanval van belang; een goede verdediging is minstens net zo belangrijk! Om dus écht alles uit je haar en huid te halen is het niet alleen zaak je huid en haar goed te verzorgen, maar het ook te beschermen tegen alle schadelijke invloeden waar je dagelijks mee te maken hebt.

Door de actieve bestanddelen in Argan Olie zoals vitamine E, linolzuur en oliezuur (Omega 4), worden je huid en haar beschermd tegen invloeden zoals hitte, kou, wind en zon, maar ook bij gebruik van de föhn. Bovendien helpt Arganolie in de strijd tegen broze nagels, een slechte huid en haarverlies.

Gebruik: bied je huid en haar de nodige bescherming door simpelweg de pure Arganolie te gebruiken of door producten met Arganolie als toevoeging te gebruiken. Gebruik handen & nagels: voorkom broze nagels door één tot twee keer per dag je handen en nagelriemen, na het wassen, met pure Arganolie in te masseren.

HERSTELLEN VAN HUID EN HAAR

Door een aanzienlijke concentratie van essentiële vetzuren, heeft de olie ook een therapeutische eigenschap. De vetzuren hebben een herstellende werking voor het haar doordat het je haar voedt vanaf de wortel. Op deze manier helpt het gespleten haarpunten te herstellen en te voorkomen. Het hoge gehalte vitamine E draagt bij aan het proces van celvernieuwing waardoor het de huid helpt te herstellen. Argan Olie kan dus helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens en vlekjes.

Gebruik haar: gebruik de olie ’s nachts als haarmasker of gebruik het overdag in de puntjes van je haar of in je shampoo. Gebruik huid: gebruik de olie ’s nachts en overdag om de celvernieuwing zoveel mogelijk te stimuleren.

More articles