Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
ZELF ZEEP MAKEN VAN ARGANOLIE

ZELF ZEEP MAKEN VAN ARGANOLIE

Nov 21, 2023Marieke Bergsma

Zelfgemaakte zeep is een mooi en persoonlijk geschenk. Zeker wanneer het vergezeld gaat met een leuke verpakking en met gebruik van mooie natuurlijke ingrediënten. Laat het wellness weekend maar beginnen!

 

lepel met arganolie

ZELFGEMAAKTE ARGANOLIE ZEEP IS ONWEERSTAANBAAR!

De geur van natuurlijke zeep roept bij veel mensen het onweerstaanbare nostalgische gevoel van ‘vroeger’ op. Dit verklaart wellicht de toenemende populariteit van het zelf maken van zeep.

Je kunt zeep probleemloos zelf maken, de ingrediënten zijn te koop in een willekeurige drogisterij of apotheek. Een waterbad kun je thuis met de gebruikelijke keukenmiddelen bereiden. De nodige uitsteekvormpjes kun je zelf uitzoeken.

 

INGREDIËNTEN VOOR ARGANOLIE ZEEP

Voor ongeveer 4 stukken argan zeep heb je nodig:

175 gram plantaardige glycerinezeep
5 eetlepels Arganolie
Keukenrasp
2 pannen die in elkaar passen
Uitsteek vormpjes
Naar wens 10 druppels esoterische olie voor de geur en kleur

AAN DE SLAG

Vul een pan met water en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat het water net onder het kookpunt pruttelen. Deze pan zal dienen als warmtebron.

Hang een tweede pan (of schaal) boven het pruttelende water zodat het wateroppervlak niet wordt geraakt. Voeg de geraspte glycerine-zeep toe aan de tweede pan, voeg de resterende ingrediënten toe en roer alles tot een homogeen mengsel.

Voeg het mengel in de vormpjes en laat het ’s nachts hard worden. Druk de volgende dag de zeep uit de vormpjes.

NIET HET GEWENSTE RESULTAAT (OF TEVEEL WERK)?

Er is een snelle, gemakkelijke weg naar milde, zacht reinigende arganolie zeep in onze webshop! We hebben een wisselend assortiment van diverse natuurlijke zeepvarianten op basis van arganolie en esoterische oliën. Net zo leuk en lekker… alleen wel sneller en makkelijker ;-)

More articles