Al onze castorolie is biologisch! - mysupernaturals

Al onze castorolie is biologisch!

Jun 20, 2023Marieke Bergsma

BIOLOGISCHE CASTOROLIE

 

Castorolie is een natuurlijk product waarmee je je haar en huid intensief kunt voeden en waarmee je beschadiging aan je haar en huid helpt te voorkomen. In onze webshop vind je een ruim assortiment aan biologische castorolieproducten, die goed zijn voor zowel je lichaam als voor het milieu. Hieronder vind je onze topmerken die biologische verzorgingsproducten met castorolie maken.

CASTOROLIE GEMAAKT VAN GEROOSTERDE ZADEN

Shea Moisture

SHEA MOISTURE

Wil je verzorgingsproducten met castorolie kopen die geproduceerd zijn door een bedrijf dat ecologische waarden en maatschappelijke inzet hoog in het vaandel heeft staan, dan zijn de producten van Shea Moistere een mooie keuze. Shea Moisture is een fairtrade cosmeticabedrijf dat alleen ingrediënten gebruikt die op een biologische wijze geteeld en op een etische manier geoogst zijn. Bovendien garandeert Shea Moisture dat de boeren een eerlijk loon krijgen voor hun werk. Goed voor mens en milieu, dus.

Ben je dus op zoek naar een volledig natuurlijk castorolieproduct, dan biedt dit merk een verzorgingslijn zonder sulfaten, parabenen en andere schadelijke chemicaliën en conserveermiddelen die bij sommige mensen allergische reacties of een droge huid kunnen veroorzaken. Tenslotte worden de producten van Shea Moisture niet op dieren getest, maar is het bedrijf er trots op dat ze hun werk op vier generaties van de Shea Moisture familie kunnen uitproberen.

> BEKIJK DE PRODUCTEN VAN SHEA MOISTURE

Sunny Isle

TROPIC ISLE LIVING

Tropicle Isle Living begint het productieproces van hun biologische castorolie door de castorbonen handmatig te selecteren. Deze castorbonen worden niet verkregen door intensieve landbouw, maar door een ‘ouderwetse’ aanpak met respect voor het ecosysteem en de natuurlijke habitat. De castorbonen worden na het selectieproces in de zon gedroogd, alvorens ze geroosterd, gekneusd en gekookt worden boven een houtvuur. Zo wordt de olie uit de bonen gewonnen. De lokale bevolking, haar industrie en haar kennis blijven dankzij deze traditionele methode gerespecteerd.

De producten van Tropicle Isle Living zijn 100% natuurlijk en het productieproces wordt nooit uitbesteed aan derden. Daarom kan Tropicle Isle Living garanderen dat hun castorolie op een betrouwbare wijze vervaardigd wordt en ook niet op dieren getest wordt. Een eerlijke keuze dus, castorolie van Tropicle Isle Living.

> BEKIJK DE PRODUCTEN VAN TROPIC ISLE LIVING

Sunny Isle

SUNNY ISLE

Castorbonen komen oorspronkelijk uit Afrika, maar door de slavenhandel zijn ze terechtgekomen in Jamaica. Sunny Isle is vandaag de dag een van de grootste exporteurs van biologische castorolie. Het bedrijf produceert de Jamaican black castor oil nog steeds op traditionele wijze met hulp van lokale boeren die de castorbonen oogsten en verwerken. Schaf je producten van Sunny Isle Living aan, dan weet je dat je Jamaicaanse boeren en hun familie helpt. De biologische castorbonen worden geroosterd, alvorens ze met de hand gebroken worden. Daarna worden ze gekookt, waardoor de donkere castorolie verkregen wordt.

> BEKIJK DE PRODUCTEN VAN SUNNY ISLE

KOUDGEPERSTE CASTOROLIE

 

BIONOBLE

De natuurlijke oliën zijn 100% puur en echt een terugkeer naar de basis. Bij Bionoble zijn er geen lange ingrediëntenlijsten. Alle olieën zijn natuurlijk en gegarandeerd vrij van controversiële ingrediënten. Alle producten zijn vegan en cruelty free en hebben het eco certificaat. De producten worden geleverd in glazen flesje met accessoires, welke samen met de kartonnen verpakking recyclebaar zijn. 

> BEKIJK DE PRODUCTEN VAN BIONOBLE 

 

ZORG VOOR JE LICHAAM ÉN DE PLANEET

Biologische castorolie kopen betekent dat je rekening houdt met milieu, mens en dier. Je bent ervan verzekerd dat de gecertificeerde biologische castorolie geproduceerd is zonder stoffen die de bodem en het natuurlijke ecosysteem kunnen beschadigen. Daarnaast geef je steun aan de boeren over de hele wereld die volgens traditionele productieprocessen castorolie vervaardigen.

Biologische castorolie kopen heeft ook voordelen voor je lijf. Heeft je verzorgingsproduct een biologisch label, dan bevat het minder chemicaliën. Je haar en huid zullen daarom veel meer profiteren van de vocht inbrengende eigenschappen van castorolie. Wil je het verschil zelf ontdekken? Probeer dan één van onze prachtige castorolieproducten!

> BEZOEK DE WEBSHOP

Les graines de ricin

 

More articles