Werking van Castorolie - mysupernaturals

Werking van Castorolie

Jun 20, 2023Marieke Bergsma

WERKING CASTOROLIE (WONDEROLIE)

 

Castorolie wordt al eeuwenlang gebruikt door de mens. Vroeger werd de wonderolie vooral gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen, maar tegenwoordig gebruiken we castorolie voornamelijk om de cosmetische voordelen. Met name voor sterker en voller haar en een verzorgde huid.

Castorolie in een fles

Castorolie in zijn meest zuivere vorm is een triglyceride; ongeveer 90 procent van de samenstelling is een vetzuur dat bekend is als ricine. Daarnaast bevat castorolie ook oleaten en linoleaten. Deze ingrediënten zijn rijk aan hydraterende omega-6 en omega-9 vetzuren. De vetzuren zijn belangrijk bij het herstellen van de huid en het haar. Ricinolzuur helpt daarbij het haar gezond en sterk te houden.

WERKING CASTOROLIE VOOR DE HUID

Ricinusolie staat bekend om de reinigende en voedende werking. Zo is de olie sterk aan te raden bij een droge huid, om te ondersteunen bij het tegengaan van huidveroudering. Het heeft een diep hydraterende werking. Als gezichtsserum kan wonderolie lijntjes helpen verminderen en bovendien helpt het de huid er weer gaaf uit te laten zien. Dit, doordat de wonderboom olie het herstellend vermogen van de huid ondersteunt.

Door de reinigende werking van castorolie, is het product ook een ideaal reinigingsproduct voor het verwijderen van onzuiverheden op de huid en make-up. Zo wordt castorolie gebruikt in de bekende Oil Cleansing Method (OCM), waarbij je de wat dikkere castorolie (80%) vermengt met een dunnere olie zoals bijvoorbeeld arganolie of olijfolie (20%). Een diepe reiniging op een natuurlijke manier.

Tenslotte is castorolie ook als een heerlijke massageolie te gebruiken. Probeer daarvoor eens de castorolie gemengd met een andere olie, zoals de castorolie met lavendelolie. Rustgevend en tegelijk verkwikkend. En, wat dacht je van een kalmerend bad met castorolie als badolie? Heerlijk en tegelijk ook verzorgend voor de huid.

Dankzij de lage molecuulmassa in castorolie, kan de olie diep in de buitenste laag van de huid dringen. Dit betekent dat castorolie goed gebruikt kan worden voor een droge of gevoelige huid om deze weer een frisse, stralende en jonge uitstraling te geven.

WERKING CASTOROLIE VOOR HET HAAR

Castorolie bevat Omega 9 vetten. Hierdoor heeft de wonderolie een voedende eigenschap en zorgt het dat droog of pluizig haar er weer gezond uitziet en gaat glanzen. Doordat de essentiële vetzuren de haren vanuit de wortel voeden, ervaren veel mensen dat castorolie het haar stimuleert, waardoor het voller wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een paar keer per week de wonderolie inmasseren op de hoofdhuid en ’s nachts in laten trekken. Op die manier stimuleer je de doorbloeding. Laat de olie een hele nacht inwerken en was je haar de volgende ochtend uit met je favoriete Castor Shampoo.

Castorolie hydrateert droog haar en een droge hoofdhuid. Het maakt je haar meer glanzend en egaler en ondersteunt bij het herstellen van gespleten haarpunten. Tevens helpt het broze en beschadigde haarvezels te versterken. Castorolie stimuleert de bloedsomloop in je hoofdhuid, waardoor ook de haargroei gestimuleerd wordt. Gekleurd of chemisch behandeld haar of haar dat regelmatig geföhnd en restylet wordt, wordt beschermd door het gebruik van castorolie.

Probeer eens een Hot Oil Treatment met castorolie en laat je verrassen door het verbluffende resultaat. Tenslotte is castorolie ook zeer geschikt voor het verzorgen van je wenkbrauwen en wimpers. Ook voor mannen is castorolie onmisbaar bij het verzorgen van hun baard of snor.

Lees meer over werking van castorolie of ga direct naar onze castorolie webshop

More articles